Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: Knygos "Sužeistieji. Iš psichiatro užrašų" recenzija Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

Knygos "Sužeistieji. Iš psichiatro užrašų" recenzija
Knygos autorė Palmira Rudalevičienė nuo pat pradžių dirba Vilniaus psichiatrijos ligoninėje, gerai visiems žinomoje (Vasaros g. 5). Gydytoja aktyviai dalyvauja viso pasaulio psichiatrų veikloje. Kiekvienais metais skaito naujus pranešimus tarptautiniuose kongresuose.



Ši knyga – tai nuo 1993 metų periodiniuose leidiniuose publikuotų straipsnių rinktinė, kurioje autorė gyvai, atvirai, subtiliai atskleidžia savo pacientų gyvenimo istorijas, jų problemas, bet išsaugo asmenų privatumą – knygoje pakeisti pacientų vardai, metai, pareigos, gyvenamosios vietos.



Labai įdomi šios knygos atsiradimo istorija: pas gydytoją atėjo vienas pacientas, atnešęs segtuvą su jos straipsniais, kuriuos buvo subraukęs, savaip susižymėjęs. Jis tuos straipsnius paskolino gydytojai. Taip buvo surinkta ši psichiatrės pacientų istorijų knyga.

Dabartiniame pasaulyje keičiasi vertybės, prioritetai, santykiai tarp žmonių, požiūris į meilę. Gydytojos teigimu: (11 pusl.) „Meilė tampa, kaip vadina psichiatrai „nepagrįsta pretenzija“. Sarkastiškas paradoksas: kuo daugiau apie meilę skaitome ir sužinome, tuo mažiau mylime. Įsiviešpatavęs sekso kultas irgi duoda atvirkštinį rezultatą: daugiau gauname žinių apie seksą, tačiau daugėja impotentų, iškrypėlių, nepatenkintų seksualiniu gyvenimu partnerių, nebenorinčių mylėtis moterų ir visame pasaulyje pagarsėjusių lietuvių prostitučių. Žinios apie seksą įkyriai brukamos ant kiekvieno kampo, kad net akis bado, duoda priešingą rezultatą: seksualinis raštingumas nulinis, seksualinė kultūra niekinė. Seksualinių problemų ir skundų psichiatro kabinete žymiai pagausėjo. Dėl sekso pagausėjo tragedijų, o ne džiaugsmo. Nieko neišeina, nes seksas be meilės – alkanojo penėjimas niekuo. Ir atvirkščiai – meilė be sekso tampa iliuzija, mirties slėniu. Virsta kliedėsiu.“



Perskaitęs šią knygą žmogus gali kitaip pažiūrėti ir į savo gyvenimą, gal net pats imtis reikiamų priemonių sau padėti. Knygoje gerai atskleidžiamos Lietuvos žmonių dažniausios psichologinės problemos pasakojant jų gyvenimo pakilimus ir nuosmukius, vedybinių santykių negandas, darbo ir karjeros problemas, dažnus moterų skausmus dėl vyro neištikimybės, kankinantį pavydą ir depresiją. Vyrų neištikimybės priežastys, problemas su alkoholiu, seksu, darbu. Jaunimo dabartinės krizes.



Tai pat knygoje rasite gydytojos nuomones apie: kunigus, dėmesį jausmams, Lietuvos gyventojams reikalingą etikos kodeksą, nenorą gyventi, seksą, jaunimą, beprasmį nesveiko lieknėjimo kultą, net apie S. Huseiną ir popiežiaus mirtį.

Lietuva visame pasaulyje žinoma kaip „savižudžių kraštas“ tai jau tampa patologija. Psichiatrė atskleidžia, kodėl Lietuvos žmonės vis dažniau linkę pakelti prieš save ranką, kas ir kodėl skatina juos taip elgtis.



Tikiuosi, kad ši knyga padės dvasinę, fizinę kančią kenčiantiems, ar kitų skausmui abejingus žmones pažvelgti į žmogaus prigimtį kitaip.



Superkami pratybų atsakymai!