Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: Knygos "Šeimos medis" recenzija Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

Knygos "Šeimos medis" recenzija
Visai neseniai leidykla „Alma Littera“ skaitytojus supažindino su amerikiečių autorės Barbaros Delinski (Barbara Delinsky) kūryba ir išleido jos knygą „Šeimos medis“. Kūrinyje subtiliai pateikiami su gimine, kilme ir šeimos paveldu susiję klausimai, priverčiantys skaitytoją dar kartą permąstyti apie šeimos vertybes.



Knyga prasideda pagrindinių herojų Danos Klark (Dana Clarke) ir jos vyro, iš pasiturinčios šeimos kilusio, Hiugho Klarko (Hugh Clarke) sunkumais prieš greitai gimsiantį pirmąjį jų kūdikį. Kaip ir kiekvienai porai, taip ir Danai su Hiughu laukia didelis išbandymas - jie taps tėvais. Hiughas, advokatas, susipažino su Dana kai ši dekoravo jo namus. Jie įsimylėjo vienas kitą ir susituokė.



Jau keturi šimtmečiai kaip turtinga Klarkų giminė klesti. Tačiau Dana kilusi iš varganos aplinkos. Jos mama mirė, kai jai tebuvo penkeri metukai, todėl ją užaugino močiutė, turėjusi nedidelę mezgimo parduotuvėlę. Susituokusi su Hiughu Dana pirmą kartą gyvenime pajuto saugumo ir tikros meilės jausmus. Be to, ne už kalnų motinystės laikotarpis. Daug laiko Dana praleidžia dekoruodama kūdikio kambarį, siūdama drabužėlius. Hiughas taip pat nusiteikęs entuziastingai, juoba, kad reikia pratęsi giminę.



Hiugho tėtis yra garsus istorikas ir populiarių knygų autorius, kurio darbuose nagrinėjami su šeimos geneologija susiję klausimai. Jo naujausio knygoje trumpai šmėžoja ir Klarkų giminės pavardė. Tolimesnė giminės ateitis priklauso nuo netrukus gimstančio kūdikio. Elizabet Ames Klark (Elizabeth Ames Clarke) gimsta sveika ir laiminga, tačiau jos oda tamsesnė nei įprastai. Pasirodo, jog ji turi afroamerikietės bruožų.



Šeima ir draugai išgirdę gandus dėl tamsios naujagimės odos, reaguoja įvairiai. Kaip advokatas, Hiughas visuomet gynė mažumos interesus, tačiau jo tėvas rasės klausimais daug liberalesnis. Elizabet odos spalva nuvilia Hiugho tėvus, brolį bei dėdį. Iš kitos pusės, Danos močiutė ir draugai priėmė kūdikį tokį, koks jis ir yra. Nepaisant to, dauguma mąstė kaip tai galėjo atsitikti.



Hiugho artimieji dvejojo ar Elizabet tikrai yra šeimos narys. Po daugybės ginčų buvo prieita nuomonės, kad Dana privalo pasidaryti DNR tyrimus ir įrodyti savo ištikimybę vyrui. Visi nori būti užtikrinti dėl Elizabet identiteto. Daną tai, žinoma, nuvylė. Ar Hiughas tikrai pasitiki ja? Ar jis myli savo kūdikį?



Kai DNR testai įrodo, kad Elizabet yra Hiugho ir Danos palikuonis, paslaptingumas tik sustiprėja. Dana niekuomet nežinojo, kas buvo jos tėvas. Ar galėjo Elizabet būti atsakymas į tam tikrus gilios praeities klausimus? Dana tik dabar ima suprasti, kas ji yra. Vis daugiau testų parodo tikrąją Danos kilmę. Netikėti rezultatai nustebina porą, tačiau nuo to jų meilė tik sustiprėjo. Tačiau ar Elizabet bus priimta Klarkų giminėje?



Barbara Delinski visuomet sugeba supainioti savo skaitytojų jausmus ir nešykšti šeimos vertybių - šis kūrinys ne išimtis. Autorė profesionaliai perteikia jaunos mamos kančias bei brangiausias akimirkas, kai kūdikis į pasaulį atėjo visai neseniai. „Šeimos medis“ perteikia pačius brangiausius vilties ir meilės momentus, kuriuos išgyvena kiekviena jauna šeima, gimus kūdikiui.



Superkami pratybų atsakymai!