Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: Knygos "Leo ir Emi. Kai pučia šiaurys" recenzija Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

Knygos "Leo ir Emi. Kai pučia šiaurys" recenzija
Informacinių technologijų poveikis šiuolaikinio žmogaus gyvenime neabejotinai nutrynė visas kasdienio gyvenimo ribas. Šiandien kompiuterio ir interneto dėka galime ne tik sužinoti visas karščiausias pasaulio naujienas, išleisti krūvas pinigų perkant įvairiausias prekes, bet ir įsimylėti (netgi visai netyčia)! Tereikia paspausti ne tą klavišą, kaip per klaidą padarė Emi Rotner, norėjusi atsisakyti žurnalo prenumeratos.



Vietoj [email protected], Emi surinko [email protected] adresą ir pataikė į Leo Leikės el.pašto dežutę. Atrodytų, na ir kas? Atsiprašytų ir pamiršta. Taip, ji atsiprašė…, tačiau el. pašto adresas išliko jos klientų kartotekoje, ir, po 9 mėnesių, šv. Kalėdų progą, ji išsiuntė visiems savo adresatams (tame tarpe ir Leo) šablonišką sveikinimą. Va taip viskas ir prasidėjo: Emi ir Leo pradėjo susirašinėti. Iš pradžių tai buvo trumpos žinutės, pašnekesiai apie orą, batų dydį ir šiap pokalbis apie „nieką“. Tačiau netrukus iš šio atsitiktinio kontakto „per klaviatūrą“ pradėjo vystytis aistringas virtualus flirtas…Iš vienas kitam rašomų tekstų šie du trisdešimt metų perkopę žmonės sukūrė vienas kito portretus, be kurių dabar tesiog neįstengia gyventi. Jiems be galo patinka gyventi fantazijų pasaulyje, savo sukurtame svajonių kosmose. Vis dėlto ateina momentas, kai reikia kažką daryti su savo jausmais, mat jie jau „nebetelpa“ jų el.pašto dėžutėse…



Leo siūlo Emi susitikti, bet taip, kad neparodytų, jog jie kažko ieško minioje, o tiesiog pabandytų atspėti, kuris kas esą. Jie taip ir padarė: susitiko sausakimšoje Huberio kavinėje ir pabandė save atpažinti. Emi labiau nusiminė, nes toje minioje visai nepastebėjo nė vieno vyriškio, kuris galėtų būti Leo (visi jai pasirodė per prasti, negalintys rašyti taip kaip JIS). Tuo tarpu Leo turėjo tris Emi variantus…



Laikas bėgo, o jų bendravimas darėsi vis artimesnis. Kartais, susitarę naktį tuo pat metu sėdėdami prie kompiuterių jie gerdavo vyną…, bet taip ir nedrįso susitikti. Jie bijojo pažvelgti vienas kitam į akis, bijojo prarasti tą netikro gyvenimo fragmentą, kuris jiems labai greitai tapo be galo brangus.



Vieną kartą Leo gauna ilgą el. laišką nuo Emi vyro, kuriame jis prisipažįsta radęs savo žmonos laiškus (Emi atsispausdino visą su Leo susirašinėjimą) ir prašo kuo greičiau susitikti su jo žmona. Toliau taip tęstis nebegali. Emi ištisas valandas praleidžia prie kompiuterio... Bernhardas nenori, kad jo žmona gyventų fantazijų pasaulyje mylėtų vaiduoklį, kuris jai atrodo esąs idealus (mat niekados nematė jo gyvo). Jis maldauja Leo susitikti su jo žmona, net užsiimti su ja seksu ir padėti visam tam tašką. Tai būtų jų virtualaus gyvenimo kulminacija... o gal tik realaus gyvenimo pradžia?



Leo ryžtasi išpildyti Bernhardo prašymą. Ar Emi sutiks su juo susitikti ir tokiu būdu baigti bendravimą internetu? O gal ji padarys galą savo santuokai?



Tiesą sakant, beveik iki antros knygos pusės nelabai supratau, kodėl knyga vadinasi Emi ir Leo. KAI PŪČIA ŠIAURYS. Prisipažinsiu ilgai nesupratau (ir gal visai taip ir nesupratau), kuom čia dėtas šiaurės vėjas. Vėliau paaiškėjo, jog kartais Emi kambary pravertas langas ir pūčia šiaurys, dėl kurio ji negali užmigti. Taip pat ji negali užmigti, kai langas uždarytas. Keista moteriškė, ar ne? Gal šiaurys - tai alegorija į jos šeimyninį gyvenimą?



Ji negali ramiai gyventi, atrodytų tikroje idilėje, todėl „atidaro langą“ - įjungia kompiuterį ir atidaro Mozillos, Operos ar Internet Explorer pagrindinį langą tam, kad pasiektų savo el. paštą ir tokiu būdu įsileidžia „vėją“ vardu Leo. Kodėl būtent šiaurys? Manau, į pavadinimą pridėdamas šiaurės vėją, autorius norėjo pabrėžti virtualaus flirto (net ir paties aistringiausio) šaltumą, nes juk jokie, net ir įspūdingiausiai parašyti žodžiai, negali atstoti tikro, realaus bendravimo žavesio, kai gali žvelgti į kito žmogaus akis, laikyti jo ranką ir jausti jį šalia, o ne el. pašto dėžutėje...



Knyga parašyta lengvu stiliumi, tačiau atskleidžia sudėtingus žmonių santykius



Superkami pratybų atsakymai!