Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: Knygos "Meilė, seksas ir kiti melai" recenzija Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

Knygos "Meilė, seksas ir kiti melai" recenzija
„Viskas, ką norėjote sužinoti apie vyrus ir moteris, bet nedrįsote jų paklausti“ — toks galėtų būti ilgasis knygos „Meilė, seksas ir kiti melai“ pavadinimas. Jos autoriai — du rašytojai (žinoma — skirtingų lyčių), prisidengę slapyvardžiais Sąžiningasis ir Negailestingoji sąžiningai ir negailestingai aptaria bemaž visus dviejų žmonių meilės santykių aspektus.



Populiarioji psichologinė literatūra vis bando mus įtikinti, kad vyrai ir moterys yra tarsi ateiviai iš skirtingų planetų — jaučia skirtingai, skirtingai myli, skirtingai reaguoja tose pačiose situacijose, kalba skirtingomis kalbomis. „Meilės, sekso ir kitų melų“ autoriai teigia kaip tik priešingai.



Ir tai nėra vien tušti paistalai. Tai, kad moterys ir vyrai gali susikalbėti, kad jų požiūriai ir jausmai gali sutapti, įrodo šių dviejų žmonių skaitmeninis dialogas — šmaikščiai, ironiškai, neretai patraukiant vienas kitą per dantį, be jokių tabu ir nutylėjimų jie aptaria visas žmonių sugyvenimo sritis — nuo purvinų kojinių iki ėjimo „į kairę“.



Skirtumai, žinoma, yra. Tačiau, autorių nuomone, jie kyla arba dėl fiziologinių-anatominių ypatumų arba skirtingo auklėjimo, taigi, asmenybinių, o ne vienai ar kitai lyčiai bendrų ypatybių.



Vienas neabejotinų šios knygos privalumų — lengvas, nepamokslaujantis, pilnas aistros pokalbio tonas. Knygos skaitytojui suteikiama galimybė vojeristiškai stebėti, kaip tarp dviejų nepažįstamų žmonių užgimsta draugystė, o gal net šis tas daugiau. Apie ką jie bekalbėtų, kalba vis pasisuka apie seksą. Pašnekovų skleidžiami fluidai yra tokie stiprūs, kad beskaitydami šią knygą galite pamiršti, jog tai nėra grožinis romanas. Taip, skubėjau šią knygą kuo greičiau perskaityti iki galo vien tam, kad sužinočiau, ar Sąžiningasis ir Negailestingoji, nors abu sakėsi turį antrąsias puses, susitiko ir kuo baigsis šis virtualus flirtas.



Tačiau nepamirškime ir apie praktinę knygos pusę. Aprašytos joje situacijos yra iki skausmo pažįstamos kiekvienai normaliai porai. Todėl drąsiai galiu rekomenduoti šią knygą skaityti dviese. Galbūt ji padės atpažinti problemines jūsų santykių vietas, paaiškins priežastis ir pasiūlys Jums tinkamas išeitis.



Galvoje kirba tik viena abejonė. Ši knyga — tai dviejų iš esmės panašių žmonių pokalbis. Panašių profesijų, išsilavinimo, amžiaus. Tokių panašių, kad iš esmės juos skiria tik lytis. Būtent todėl jų dialogas yra įmanomas, būtent dėl to jie gali gan lengvai įsijausti vienas į kito vaidmenį, suprasti ir pateisinti vienas kito klaidas. Kur link suku?



Jei Sąžiningasis būtų eiliniu kaimo Jurgiu, o Negailestingoji — aukštuomenės poniute, ši knyga niekada neišvystų dienos šviesos. Pokalbis nesimegztų, temos nesirutuliuotų taip lengvai, nebūtų dialogo, flirto ir fluidų. Išryškėję šių dviejų hipotetinių autorių skirtumai būtų milžiniški, nesutaikomi — nes šių žmonių aplinka, patirtis, pasaulio matymas būtų iš esmės skirtingi.



Todėl, nors ši knyga pretenduoja į universalumą, iš esmės ji pravers tik tiems, kurie yra bent kiek panašūs į Sąžiningąjį ar Negailestingąją — išsilavinę, gerbiantys tiek save, tiek savo partnerį, empatiški ir tolerantiški. Kitaip ši knyga Jūsų neįtikins, vyrai Jums taip ir liks kilę iš Marso, o moterys — iš Veneros.



Superkami pratybų atsakymai!