Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: KNYGOS "MEČETĖS NAMAI" RECENZIJA Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

KNYGOS "MEČETĖS NAMAI" RECENZIJA
Iraniečių literatūra visada sukelia sensaciją. Ar verta šio žodžio Kadero Abdolaho knyga? Manyčiau, tai dar vienas geros persų literatūros pavyzdys, turint galvoje turtingas jos tradicijas. K. Abdolah gyvena Nyderlanduose, tačiau gimė Irano Arako mieste. Tikrasis vardas – Hosseinas Sadžadis Ghaemmaghamis Farahanis.



Fiziką studijavęs K. Abdolahas yra parašęs knygų įvairia tematika (viena jų – apie Koraną ir Pranašą Muhammadą). „Mečetės namuose“ nagrinėjama Amerikos įtaka Iranui XX amžiuje. Imamų valdžia čia priešpriešinama turgui. Remiantis Koranu, knygoje pateikiamas „Europai reikalingo žmogaus“ – Pranašo Muhhamado – portretas.



Knyga lietuvių kalba (angliškai ji pasirodė šiemet, originalo (olandų) kalba – penkeriais metais anksčiau) apibūdinama taip: „Romano siužetas prasideda 1969-aisiais Irano provincijos mieste Senedžane. Kaip tik tais metais amerikiečiai išsilaipina Mėnulyje. Aga Džano sūnėnas, maištaudamas prieš senas mečetės namų taisykles, šį įvykį per televizorių siekia parodyti savo dėdei – turgaus ir šeimos galvai. O Nosratas, naujovių prisigaudęs Teherane, muedzinui į švarko kišenę įbruka radijo aparatėlį. „Mečetės namai“ – turtingos ir garbingos giminės, tarnaujančios pagrindinei miesto šventyklai, saga. Rami šeimos kasdienybė užpildyta įprastais darbais – moterys gaudo paukščius keliauninkus ir ieško unikalių plunksnų spalvų ir raštų, o vyrai audžia kilimus. Tačiau ilgainiui mečetės namai atsiduria kryžminėje ugnyje – skleidžiantis dramatiškai Irano istorijai byra šeimos vienybė. Pasakojimas ritasi per šacho Reza Pahlavio režimo, 1979-ųjų revoliucijos, Didžiojo Ajatolos Khomeinio valdymo laikotarpį. Autorius nešališkai vaizduoja nuolatinę konfrontaciją tarp fundamentalistų ir nuosaikiųjų, laisvamanybės ir religingumo, proamerikietiškų pokyčių ir tradicijų puoselėjimo.“



Superkami pratybų atsakymai!