Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: Knygos "Keršto kelias" recenzija Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

Knygos "Keršto kelias" recenzija
Daugelis Mario Puzo atpažįsta kaip legendinės trilogijos “Krikštatėvis” autorių, tačiau be jų Mario yra parašęs ir daugiau knygų, tarp jų “Omerta”, “Paskutinis donas”, “Tamsioji arena” bei “Keršto kelias”, kurią neseniai teko perskaityti ir man. Nors tai mažiausiai žinoma Mario Puzo knyga, tačiau įspūdį paliko nemažą.





Pats autorius gimė Niujorke, imigrantų šeimoje, buvo geležinkelio darbuotojo sūnus, augo kartu su šešiais broliais ir seserimis. Rašytojas dalyvavo antrajame pasauliniame kare Rytų Azijoje ir Vokietijoje.





Knygoje “Keršto kelias” (beje, parašytas du metai iki legendinio “Krikštatėvio”) pasakojama apie talentingą Jungtinių Valstijų žvalgybos kapitoną Maiklą Roganą ir jo kankintojus - septynis gestapo karininkus, kurie pasibaigus Antrajam pasauliniam karui išvengę atpildo susikūrė naujus gyvenimus.





Tačiau kantrusis Maiklas negalėjo pamiršti to, ką gestapininkai padarė jam ir jo žmonai, tad dešimt metų kantriai gydėsi baisius sužalojimus ir sukūrė patį geriausią keršto planą. Tam, kad suprastume Maiklo ketinimus ir jų priežastis būtina detaliau aptarti Maiklo Rogano personažą.





Maiklas Roganas yra tipinis “per anksti suaugęs” veikėjas, turintis nepaprastą atmintį. Dar būdamas vaikas jis rodė nepaprastus gabumus ir vienerių metų mokyklinę medžiagą įsisavindavo per mažiau nei dvi savaites. Akivaizdu, kad tokių genijų vieta ne įprastoje mokykloje, tad buvo greitai perkeltas ir augintas kaip “ne visai normalus vaikas”.





Penkiolikos metų jau buvo humanitarinių mokslų magistras, o dar po trijų metų atsidūrė elitiniame Gebenės universitete. Viskas pasikeitė kai japonai užpuolė Perl Harlborą. Jau sekančią dieną Maiklas parašė ilga laišką žvalgybos viršininkui ir nuėjęs iššifravo patį sudėtingiausią šifrą. Pats. Per keletą valandų. Taip tapo vyriausiuoju šifruotoju ir vykdė ypatingos svarbos misijas.





Per vieną tokių misijų jį ir sučiupo vokiečiai, vėliau perkėlę jį ir jo žmoną į Miuncheno teisingumo rūmus, kur jo jau laukė minėti septini gestapo karininkai su savo žiauriomis kankinimo priemonėmis. Neišgavę valstybinių paslapčių jie Maiklą nužudė (tiksliau, taip manė) paleisdami kulką į pakaušį.





Vėliau veiksmas rutuliuojasi tipiniu “atėjau, suradau, nušoviau” scenariju, tačiau, nors viskas atrodo gana paprasta, veiksmas nuveda Maiklą į įvairias vietas. Jis pabuvojo visur: Italijos Cosa Nostra vieno iš bosų buveinėje, būsimo Vokietijos kanclerio štabe ir dar daug kur..





Viskas būtų gana paprastai, jei ne antras pagrindinis veikėjas - nuostabaus grožio Rozali, kurią Maiklas randa... viešnamyje. Nepaisant įtartinos Rozali biografijos Maiklas pasiūlo Rozali gyventi su juo ilgesnį laiką. Užsimezga meilės jausmas, kuriam esant Maiklas nebenori rizikuoti savo gyvybe keršydamas buvusiems kankintojams.





Šią, palyginus, trumpą novelę gali skaityti bet kuris žmogus, nepriklausomai yra jis Mario Puzo fanas, ar ne. Kūrinyje sprendžiama keršto ir savaip suprantamo teisingumo problema. Netiesiogiai filosofuojama ar verta dėl praeities nuoskaudų imtis keršto.



Superkami pratybų atsakymai!