Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: Knygos "Interviu su vampyru" recenzija Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

Knygos "Interviu su vampyru" recenzija
„Meistriškai parašyta istorija, kuri atskleidžia giliausius žmogaus pojūčių kampelius... Nuo pat pradžių esame patraukti bei užhipnotizuoti vampyro balso" („Chicago Tribune“)



Pagaliau po dvylikos metų pertraukos vėl pakartotinai kita Kauno leidykla (šį romaną 1997-aisiais metais buvo išleidusi Kauno leidykla „Tyrai“) išleido pasaulinį Anne Rice bestselerį „Interviu su vampyru“. Dar 1976 metais tik pasirodžiusi knyga „Interviu su vampyru“ žaibiškai tapo kultine ir padarė milžinišką įtaką visai knygų apie vampyrus gerbėjų kultūrai. Net šiandien ji laikoma viena iš penkių geriausių visų laikų knygų apie vampyrus ir daugelyje šalių yra įtraukta į mokyklų studijų programą, analizuojama filosofijos paskaitose, universitetuose. Dar stipresnės populiarumo bangos romanas sulaukė po 1994 m. režisieriaus Neilo Dzordano (Neil Jordan) ekranizacijos su garsiais aktoriais: Tomu Cruise‘u (Lestatas), Bradu Pittu (Luisas), Antonio Banderasu (Armandas) ir Kirsten Dunst (Klodija).



Dabar pakartotinis knygos leidimas sulaukė didžiulio populiarumo Lietuvoje ir daugelyje knygynų puikuojasi geriausių knygų penketuke.



Pirmosios vampyrų kronikos herojus — kadaise turtingas plantacijų paveldėtojas, netekęs žmonos ir kūdikio, tapęs vampyru Luisas — pasakoja savo užburiančią, šokiruojančią ir šiurpiai erotišką išpažintį jaunam, smalsiam žurnalistui: kaip jo iššūkį priėmė vėliau jo mokytoju tapęs aistringasis vampyras Lestatas, vis mokinantis jį vampyriškojo gyvenimo būdo. Apie kerštingąją vaiką-moterį Klodiją, kurią, trokšdamas kraujo, jis pasmerkė mirčiai, o Lestatas ją išgelbėjo, paversdamas nemirtingąja ir įkalindamas vaiko kūne jos moteriškumą. Luisas — vampyras, turintis žmogaus sielą, vis labiau trokštantis sužinoti vampyriškosios prigimties paslaptį. Išduodamas Lestatą, norėjusį, kad jie visi būtų laiminga šeima ir jo niekad nepaliktų, jis leidžiasi į kelionę su jaunąja Klodija ieškoti kitų vampyrų, galinčių atsakyti į daugybę metų jį kankinančius klausimus. Prancūzijoje vampyrų teatre Luisas su Klodija sutinka seniausiąjį likusį vampyrų teatro įkūrėją ir jų vadą Armandą, kurio įsiliepsnojusi aistra tapo mirtina Klodijai ir pačiam Armandui. Pirmosios kronikos knygos pabaiga tragiška, bet aš, skaičiusi visas vampyrų kronikos knygas, galiu teigti, jog ši knyga tėra visa ko pradžia. Paaiškinimą rasite kitoje knygoje „Vampyras Lestatas“, kuri, kaip žadėjo leidėjai, jau šiemet bus išleista ir Lietuvoje.



Vienintelis šios knygos minusas — eilinė ir dažnai pasitaikanti vertėjų klaida verčiant vardus į lietuvių kalbą: viena iš šios knygos herojų tampa ne Klodija, o Klaudija.



Visiems mėgstantiems istorijas apie vampyrus ši knyga bus nepakartojama — jos pamiršti neįmanoma.



Superkami pratybų atsakymai!