Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: Knygos "Dievas ir pasaulis" recenzija Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

Knygos "Dievas ir pasaulis" recenzija
Dar būdamas kardinolu, Džosepas Ratzingeris buvo įtrauktas į ilgiausią visų laikų interviu, ko pasekoje gimė trys knygos. Pirmoji knyga, pavadinimu "Žemės druska" Lietuvoje išleista prieš tris metus ir greitai susilaukė skaitytojų dėmesio. Visai neseniai leidykla "Alma Littera" išleido antrąją serijos knygą "Dievas ir pasaulis".



Joje vokiečių žurnalistas Piteris Siuvaldas taip pat užduoda įvairius klausimus, daugiausia susijusius su Dievu, Jėzu Kristumi, bažnyčia bei krikščionybe, nors tematikos lankas daug platesnis. Visi būsimo popiežiaus Benedikto XVI atsakymai buvo spontaniški, kaip jis pats sakė: "gimę iš akimirkos dvasios".



Tikriausiai vienas įdomiausių pokalbio momentų buvo žurnalisto klausimas dėl Bažnyčios griežtos kontracepcijos priemonių draudimo politikos. Esą per ją Trečiojo pasaulio šalys gyvena visiškame skurde, nes neįstengiama išlaikyti pagimdytų vaikų. Popiežius atsakymą pradėjo gan nepopiežiškai:



"Tai visiška nesąmonė. Skurdą sukelia moralės žlugimas. Anskčiau moralė šaknijosi gentinėje santvarkoje bei tikinčių krikščionių bendrijoje ir suteikdavo gyvenimui tvarką, dėl to buvo neįmanomas didelis skurdas, su kuriuo šiandien susiduriama."



Toliau popiežius aiškina, kad tai ne didelės šeimos problema, o tai, kad vaikai gyvena namuose be tėvų ar mamos, ko pasekoje vaikai ima gyventi gatvėje. Negaliu sutikti su šiuo pasakymu ir iš dalies atrodo, kad Benediktui XVI trūksta realybės, jei jis mano, kad vaikai gali gyventi neskurdžiai esant abiems tėvams namie.



Tuo pačiu Popiežius tokiu būdu suverčia kaltę patiems žmonėms. Maždaug: jei negyvensite taip, kaip siūlo Bažnyčios politika, tapsite skurdžiais, o jei gyvensite pagal mūsų standartus - nebūsite nusidėję. Kitaip tariant, klausyk Bažnyčios ir viskas bus okay.



Tokios fantazijos Benediktui XVI (tada - Džosepui Ratzingeriui) pokalbio metu pasireiškė ne kartą. Gali būti, kad dabartinis Romos pontifikas yra per daug įsimylėjęs krikščioniškąją ideologiją ir tokiu būdu nemato žmonių kančių. Tačiau tai labiau ne pastaba apie knygą, o jos herojų.



Didžiulis knygos pliusas yra tas, kad ją perskaičius galima suprasti kaip mąsto ir kokių veiksmų ateityje gali imtis Krikščioniškojo pasaulio vadovas. Kadangi dauguma ir esame krikščionys, šią knygą jiems labiausiai ir rekomenduoju!



Superkami pratybų atsakymai!