Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: Knygos "Darant tai" recenzija Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

Knygos "Darant tai" recenzija
Pasmerkta garsios vaikams skirtos literatūros rašytojos Anės Fein (Anne Fine), stipriai išreklamuotos miestuose ant viešojo transporto (reklamos žinutė: “Knyga, kurios jūsų tėvai nenori, kad skaitytumėte”), knyga “Darant tai” tapo kontraversiška dar prieš pasirodant. Be abejonės, tai pati intymiausia novelė parašyta jaunimui. Fantazijos ir kalba, kurią naudoja knygos personažai, labai atvira ir net tiesmuka.





Knyga prasideda trijų paauglių - Džono (Jon), Beno (Ben), Dino (Dino) - pokalbiai apie gašlias fantazijas. Vien knygos pradžia gali šokiruoti daugelį suaugusiųjų. Tačiau jei visa knyga ir būtų vien pasileidusios fantazijos, būtų neįdomu ir nepakenčiama. Knygos autorius Melvinas Burgesas (Melvin Burgess) puikiai tai žino ir likusią istorijos dalį paskyrė ir kitoms jaunuolių problemoms spręsti, ne vien pokalbiams apie seksą.





Šie trys personažai be vuglarių pokalbių taip pat nerimauja: jų seksualinis pajėgumas (arba jo stygius), gebėjimas “pakabinti” gražią merginą bei nepatraukti negražios merginos dėmesio, ar nutraukti draugystę, kuri, atrodo, artėja prie savo galiojimo datos pabaigos. Knygoje yra ir merginų personažų, nestokojančių pokalbių apie seksualumo jėgą, tačiau pagrindinis dėmesys vis dėlto skiriamas trims vaikinams, besimokantiems šeštoje klasėje.





Jie nėra paaugliai-monstrai. Vienas didžiausių jų panašumų - augantis susidomėjimas seksualiniu gyvenimu. Kai jie “tai” patiria, jų emocijos pasiekia ekstazės lygį, jie stebisi, kaip savo patiekalu stebisi puikus gurmanas. Bet neapsieita ir be sudėtingų situaciją. Benas turi romaną su gašlia jauna mokytoja, kuri iš pradžių erotiškai fantazuoja, tačiau romaną užbaigia Beno prievartavimu “į vienus vartus”. Džonas nerimauja, kad jo mergina yra per stora ir negailestingo jaunų žmonių humoro pajuokos objektas. Tik gražuolis Dino mėgaujasi seksu, iki kol į jo santykius įsipainioja bereikalingi emociniai sunkumai.





Dauguma novelių, skirtų jauniems žmonėms piešia niūrią ir maištui skirtą aplinką, suardytą politinių ir kultūrinių veiksnių. Šioje knygoje piešiamas viltingesnis paveikslas. Ji pasako jauniems žmonėms, kad seksas gali būti gražus ir malonus. Kitos knygos dažniausiai pateikia išvadą, kad jaunimas turėtų nustoti domėjęs seksu ir netiesiogiai perteikia polinkį į celibato gyvenimo būdą. Knyga “Darant tai” taipogi perspėja skaitytojus, kad seksas be emocinių išgyvenimų ir tam tikro laipsnio atsakomybės yra bevertis.





Knygos jaunimui dažnai būna neaiškios ir dviprasmiškos kai kalba pakrypsta apie seksualumą, pradedant “Piteriu Penu” (angl. “Peter Pan”) ir baigiant “Vėjas gluosniuose” (angl. “The Wind in the Willows”). Dažna jų pataria išlikti amžiniems vaikams. Tačiau sekso teikiamas džiaugsmas yra toks didelis, kad patarti gyventi be jo yra kvaila ir, turbūt, kenksminga. Tai svarbiausias dalykas, kurį perteikia Melvino Burgeso knyga “Darant tai”.





Labai rekomenduoju perskaityti kiekvienam jaunam žmogui, ypač vaikinui. Klysčiau, jeigu sakyčiau, jog tėvams ši knyga nesuteiks peno pamąstyms. Keturi iš penkių balų.



Superkami pratybų atsakymai!